update..

Det har varit dåligt med uppdatering på sistone.. men okey, ska ta en snabbis. DETTA HAR JAG GJORT UNDER PÅSKLOVET: sovit, ätit, varit i malmö, festat i göteborg, jobbat, vara sjuk, surat, sytt vantar.. that's pretty much it.

Egentligen borde jag sitta vid symaskinen och sy sy sy.. men, vad gör jag? Sitter här och blogga såklaaart! :D mohaha.

Jag satt och kollade på dvd med mommie och så kom hon fram en idé. Eftersom studenten är på väg (även om jag inte vill tänka på det, scary som fan) måste jag hitta en studentklänning. Balen tror jag nog att jag skippar, hur classy kan det bli liksom? Tror inte det är värt att lägga ner tusen riksdaler på smink/håruppsättning och balklänningen! Änywäääy, så sa mommie att jag kunde rita upp en klänning och så ger hon det till en skräddare i Vietnam och dom ser upp den åt mig! Låter inte det super? Men jag är ganska kräsen när det gäller materialval.. måste vara lite mer specifik när det gäller sånt, annars kommer det sluta med att den ser cheap ut.


image39
Vore inte HELT FEL om de kunde sy upp denna? :D hahaha / Chanel Spring Couture 08 - style.com


image41
Skulle vilja ha några Ao Dai (viet. traditionell dräkt) Tycker de är så himla fina.. Def. ett måste i garderoben, inte för att man kan använda den så ofta (eller någon gång alls!), men alltid bra att ha. Man känner ju sig extra speciell när man har den på. Extra vietnamesisk. Extra kvinnlig. Extra oskyldig. Jag tror inte det finns nåt annat plagg som får en att se så oskyldig ut !! Seriöst alltså..


Enough.. ska sy nu (-_-) Later!

idog?

Alexs mamma måste vara världens gulligaste. Hon kom nyligen hem från Hongkong och gissa vad hon gav Alex som present? En iDog! haha.. Fy vad jag skrattade när han berättade! Han blev ganska förvånad när han såg den "Ehm.. mamma, jag ska faktiskt fylla 20 snart" ..hon svarar: "Men den är så gullig! Den kan dansa till musik ju!" hahaha.. så himla adooorable!

image38
kanske inte en just denna modell, men denna är så passande med tanke på det är SKIT MKT snö ute!

Är så trött nu, ska plugga lite och sen sova.. nattie!

geeky geek..

image36
Steve Jobs / mac.feber.se

Jag ÄLSKAR att surfa inne på feber.se och jag besöker den miiiinst 5 ggr om dan! Seriöst! Jag läser allt som finns där inne. Om jag skulle bara få surfa på en sida resten av mitt liv skulle jag LÄTT valt feber.se, så mkt älskar jag den. Iaf, var inne och läste på macfeber och såg denna bild. "Woow" för det första, det är ju Steve Jobs - Applekungen! och sen märkte jag "faaan, det är ju små små bilder av apple produkter ju! såå cooooool" . Jag vet, jag är den största tönten, men jag blir lätt impad av sånt här. Sen kom jag på att jag köpte en MacWorld tidning för nån månad sen (bevis på att jag är den största Mac-wannabe nånsin, jag har ingen Mac och äger inte ens en iPod, men ändå köpte jag en tidning för 75kr (!) med bara Appleprodukter) och där tipsade de om gratis/billiga mjukvaror för Mac. Där stod det om Mozodojo och programmet kan göra sådana bilder som bilden ovan på Stevie! Men tyvärr kör programmet bara på Mac..

På tal om Mac, såg även en tävling för alla mediamänniskor därute! Man kan göra allt från en affisch till ett videoklipp, det spelar ingen roll! Bara det är något kreativt som man har gjort själv på en Mac så kan man vinna lite Appleprodukter. Som sagt, det måste vara gjort på en Mac. För tävlingen heter faktiskt Made on a Mac.

image37

Då fattar ni hur sugen jag är på att skaffa en Mac? Ska funderar lite till om jag ska skaffa en vit Macbookie eller en Macbook Pro.. Let's see, let's see.

sydkoreansk mode för män.

Jag gillar killar som klär sig lite nonchalant men ändå ser snygg ut. Överstylade killar är bara too much, speciellt när de försöker vara moderiktiga (för det blir alltid för mkt på en gång). Hur som helst, var inne och surfade på yesstyle.com och såg en hel del intressanta grejer. Yesstyle är faktiskt en extrem bra inspirationskälla när gäller mode, och jag måste säga att asiatiskt mode skiljer lite från europeiskt mode. Men båda är influerade av varandra, så det blir ändå en bra mix. Och sen under tiden jag kollade på killkläderna tänkte jag "Har killkläder blivit femininare eller är det tjejmodet som har blivit maskulinare?" Svaret är nog lite av båda. Men det är bara bra, att leka lite med genus är bara bra för en mer jämställdigare värld.


image31
Gillar preppy looken men..  en guldclutch för män? Alex skulle dött om han gick runt med en handväska haha.

image32
Okey... det här tycker jag är lite överstylad. En palestinasjal som sarong? Dont think so.. Annars gillar jag hans halsband hehe


image33
Jag gillar faktiskt den här looken. Alla killar borde äga några par chinos-byxor, bara för omväxling.. jeans är ändå ett basplagg för killar. Gillar tshirten med Chanel parfymflaskan, lite kvinnlig touch över det hela.


image34
Gillar kragen på tröjan. Om man tittar lite slarvigt ser det ut som en kavajkrage.  (Jag trodde att det bara finns söta killar i Sydkorea?!)


image35
Pojklooken dominerar nog bland de flesta killar. Pandatröjan är ju bara såå gullig.

om jag hade all tid i världen, skulle jag..

.. sitta och läsa böcker!! Jag bara samlar på fler och fler böcker men har aldrig tid att sitta och läsa dem. Finns inget mer avslappnande än att läsa en bok och dricka te. Men tiden flyger bort så fort när man väl sitter ner och läser en bok! Min bokhylla är fylld med allt från mode/illustrationsböcker till psykologi/filosofi böcker, och så några handböcker för allt möjligt. När jag flyttar ut vill jag ha ett bibliotekrum... och en ateljé, fotostudio, syhörna, walk-in-closet, gigantiskt badrum och världens mysigaste balkong! Ja, det är allt jag kräver.. inte så mycket väl?

Det finns en t-shirt tävling i Japan som påbörjade i början av april och jag var så sugen på att skicka in ett motiv! Men har brist på motivation och inspiration så jag har inte skickat in något än. Borde kanske göra något ändå, sista anmälning är ändå den 31 mars. Skynda och va med och bidra! Jag vet att många av mina vänner är väldigt konstnärliga och har bra känsla för vad som ser snyggt ut. Om ni råkar läsa detta är det bara klicka in, värt ett försök iaf. Och.. *host förra årets vinnare var inte ens något speciellt *host

HÄR!


Jag köpte hem en bok som ska visa hur man sy kläder. Ska hämta den på ICA snart, hoppas den är bra.
image30

Tudiluu!

dollfie.

Damn. De är så himla vackra, men samtidigt så läskiga! Vill nästan ha en sån också.. men slår vad att de kostar en förmögenhet..


image20image21image22
J*me - Gillar hennes ansiktsuttryck. Killarna ser ut som tjejer (precis som dagens jrockarna) Mucho intressanto.


image23
Sassy Strawberry - åå.. så sööt. (Alex skulle dö om jag skaffa mig en sån haha)

image24image25image26image27image28image29


Tror jag har lite dockfobi också, men dessa är ju fantastiska. Vill nästan ha en själv, fast en minime då haha.

what's in your bag?

image18
Face your pockets! - scanna sina prylar, kan det se häftigare ut?

Jag har sagt det förr, jag gillar att kolla vad andra har i sina väskor. Dels att jag är prylgalen men också att jag är nyfiken vad ägaren är för slags människa. Vad man har i sitt rum eller i sin väska säger mycket om en person. Närmare kan man inte komma om man veta något personligt.

Flickr.com (damn måste skaffa ett konto snart)

mer flickr ..

image13image17
lilyfrench - hon ser fantastiskt vacker ut. och hon är över 30 bast! hur fasen håller fransyskorna så unga.. damn. men gillar hennes bilder, lite modeblogg-känsla över det hela.

___________________________________________________________________________________


image14image15

image16
Li Gao - starka porträtt och skarpa bilder. härliga kontraster och inte minst intressanta bilder. jag älskar den första bilder, den är så fiiiierce (som Christian i Project Runway skulle säga)

Flickr.com är en skattkista full av värdefulla inspirationer.

Flickr.com

Visst, jag har varit inne på flickr.com förr och hittat fantastiska fotografer. Men denna gång har jag verkligen fastnat. Kan verkligen spendera timmar på att bara sitta och titta vackra fotografier. "Damn vad jag vill bli en av dem" tänkte jag hela tiden. Jag har velat ha systemkamera ett tag (som alla andra nördar) men har faktiskt bestämt mig att begränsa mej med en långzoomare först. En riktig tungviktare tar jag senare när jag har lärt mig att fota pro bilder. Nåväl, ska nog inskaffa mig en Canon Powershot S5is. En babysystemkamera som en viss person skulle nog kalla det. Den verkar helt underbar och väldig praktiskt. Inte nog med prislappen är rimlig, den har en vridbar display också!

image11
riktig sötnos va? hihi

___________________________________________________________________________




ANYWAY. Denna bild har verkligen inspirerat mig på många olika sätt. Man måste bara älska den.
image12
källa


Later.

nästan gratis tshirt med eget motiv!

image10

image9

Jag fick ett mailerbjudande från Vistaprint.se och tänkte "Ah fan, säkert ännu en sån där gratis visitkort-erbjudande med opersonliga motiv" Men jag klickade in ändå (för jag har inga andra roliga mail att kolla på) och såg att man kan ladda upp egna motiv och de trycker tshirten åt dig. "Hmm.. not bad" tänkte jag och körde på. Eftersom jag är fortfarande hypad över hela "Geek Chic" fenonemet så blir det en nörd-tshirt. Gjorde blondinen lite nördigare och skrev på en japansk text på ryggen. För vad vore en nörd utan något japansk?  Men tänkte göra något roligt så jag letade efter roliga fraser man kan lära sig på japanska, och hittade den perfekta frasen man kan ha på en tshirt: I'll have to go on a diet if I want to wear this. Perfekt huuh? Nördig men ändå fashion-influerad. Totally Geek Chic for real.

Jag beställde en M och hoppas den är i rätt oversize. Förmodligen kommer jag sy om den, men jag ser fram emot hur den kommer se ut.. PS. Tshirten blev inte helt gratis, frakten räknade de in och det blev totalt 60 kr. Men sextio spänn är ju i princip ingenting!

laptopställ.

image8
taget av Hau

Oui. Den med motivet GeekChic har jag gjort. Och den med de söta fiskarna har Hau designat. Han bad mig om hjälp med motivet och som tack fick jag göra mitt eget motiv ! Är han inte bara för snäll? Dessa laptopställ har han ställt ut och jag vet inte riktigt hur det gick, men folk tyckte säkert de är urläckra eller åtminstone jag tycker det!

Jag älskar att hålla på med projekt och se hur reslutatet blir. På tal om det.. vårt UF-företag kommer ställa ut på Dag-X i Växjö den 2 April. Be there om ni åker förbi eller ska vara i Växjö. För mer information, klicka in här.

Later, alligator! (sån tönt jag är..)


tror du att du gör dina egna val? FEL!

Undrar om det fortfarande finns folk som tittar in hit.. hmm.. anyway..


BOKTIPS!

Pinocchioeffekten av Henrik Diamant och Mikael Zethelius

image7

"Pinocchioeffekten av Henrik Diamant och Mikael Zethelius är sprängfylld av spännande, smarta och roliga fakta om mänskligt beteende. Här finns hundratals experiment inom olika områden som visar att alla människor är lätta att manipulera bara man drar i de rätta trådarna."

Den är superintressant. Jag älsklar psykologiböcker, men denna är askul! Och jag har lärt mig så mycket, både hur människor tänker och att vi människor är så lättmanipulerade (*host like me). Jag köpte denna på Bokias bokrea i Ljungby för 60 KRONOR! Kunskap är billig, och kunskap är makt. Sådeså.


RSS 2.0