beauty is expensive.

Jag kunde inte sova igår natt eftersom jag sov mest på dagtid (jag hade lättfeber och mådde allmänt kass).. så vad gjorde jag? Jag satt uppe och surfade helt enkelt. Jag kom över ett par klipp på några koreanska kändisar och så slog det mig - är det jag som inbillar mig eller har de alla likadana näsor? Jag tvekade inte en sekund och började googla direkt. 136 000 hits fick jag och det kom en rad bilder på före och efter bilder på kändisarna. Min haka låg i princip på marken hela tiden när jag kollade igenom bilderna. I just couldn't believe my eyes..

Gjorde lite snabb research och hittade artiklar om bl a att Sydkorea har den mest plastik opererade befolkningen i världen varav hälften av kvinnorna har gjort ett eller flera ingrepp. Åtta av tio koreanska kvinnor över 18 år känner att de behöver kosmetisk operation och det är inte bara kvinnor som är fixerade vid detta, även de senaste åren har antalet av män ökat drastiskt. Vad är det som gör att just koreaner opererar sig så mycket?
  1. De vill se mer västerländska ut. Större ögon (dubbelveck på ögonlocken), högre och mindre näsa, spetsig haka, smalt ansiktsform, vitare hy. Those are the basics for all asians (for some weird reason?). Asiater har allmänt ganska platta ansikten och man vill ha västerländska drag för att det anses som vackert.
  2. Alla kändisar de ser på TV, tidningar, billboards - ja, allt på media - är plastik opererade. Alla gör det innan deras debut för att lyckas inom show business. Man tror att det är normalt att se ut så helt enkelt.
  3. För att de tror om man ser bättre ut kan man förbättra sin livsstil. Snyggare ansikte och kropp ger större möjligheter till jobb, kärlek och allt annat i ens framgång. En investering med andra ord.



Hwanhee är en riktig hunk. Kolla bara på klippet så fattar ni. Jag smälter lite för varje gång jag tittar på honom haha

Men vad jag inte visste var att..


..han såg ut så här innan operationerna.


Han har själv erkänt att han har gjort kosmetiska ingrepp på sitt ansikte eftersom han har alltid varit missnöjd med sina drag. Stor skillnad ändå huh? Att fixa sina ögonlock och näsa gör mycket.






Detta är lite ironiskt. Kim Ah Joong spelade i "200 Pounds Beauty" som en överviktig "ful" tjej som gjorde en skönhetsoperation för att slå igenom som artist. Ja där ser man, hon är inte heller real.




Hon här tjejen ska vara mer känd för sin näsa än sin sång karriär. Många koreanska kvinnor visar upp bilder på Min Hyo Rin för sina plastik kirurger och vill ha en likadan näsa. För enligt många är hennes näsa en så kallad perfekt näsa. Hmm, jag tycker inte alls den är idealisk.


Ok, denna snubben är ingen korean, men han får vara med ändå...



Oh yeah. Our all-time favorite Jackie Chan has done it too! Han fixade sina ögon 1976 (!) innan han började sin karriär i USA. Allt för att han ska "passa in" i västvärlden där alla har dubbla ögonlock.






To be honest, jag trodde nästan att dessa kändisar var lyckligt lottade med snygga ansikten. Ååå så fel jag hade. Bara det dära med dubbla ögonlock, believe or not, men bara 25% av alla koreaner är födda med det. Att plastik operera sig har blivit en trend och att föräldrar ger sina barn kosmetiska operationer som studentpresenter är vardagsmat. Är inte detta lite sjukt?

Ja, jag tycker att det är lite konstigt att det anses som vacker i Asien är att INTE se ut som en asiat. Skäms vi för våran ras? Eller är det vår kultur som är så desperat att bli "westernized"?

Läs gärna Julia Joo's essay om koreansk skönhet. Väldig intressant! 


Och en sista bild..


Bi Rain! Detta är hur en äkta korean ser ut. No double eyelids! Bi Rain har sagt att han inte har gjort några operationer och det är nog sant - he looks real! Det sägs att han har blivit dissad av många bolag på grund av att han är ful och inte har några dubbel veck på såna ögon. Come on, han ska inte behöva ta sånt skit - karisma, charm och utstrålning kan man inte köpa med pengar och det är sådant som borde klassas som riktig skönhet.

aqua waves.


Jag är fullkomligt kär i denna kjol. Den påminner så mycket om Leanne Marshall's kollektion (från Project Runway säsong 5). Jag köpte en tröja i samma stuk fast i lila och jag älskar den lika mycket! Båda från H&M, inte helt otippat med tanke på att H&M är supersnabb på att snappa upp trender (hey, de vann ju 7 av 17 Modediamanter). Jag är så redo inför våren.


otursfredagen.

Jag med en Michael Jackson näsa.

Raaastlöööös. Alex på jobbet och kommer hem om en stund. Uttrååååkaaaad. Jag borde tagit hans nyckel och gått en runda på stan. Det är ju så attans fint väder ute! Soligt och snö som reflekterar så fint.

Nåväl, Valentines day imorgon. Inga förväntningar alls. Och det gör inget faktiskt, för allt som behövs är varandras sällskap och glädje. Det ska inte behövas en dag för att visa att man älskar en person. 14 feb är överskattad. Det ska vara Alla hjärtans dag varje dag. Jag antar att romantiken inom mig är död.

skogsgröna mockapumps.



Dessa snygga skor har lite olika priser beroende på var man köper dem.

Chicy
- 759 kr
Modekungen - 549 kr









..men om du köper direkt från grossisten kostar det bara..

 264 kr (31 dollar)


Tänk att man betalar 800 spänn för ett par skor som är värd drygt 300 kr bara. Hmmm...

designa din egen klänning.

Åå vad jag älskar detta! Style Shake ger dig möjligheten att designa dina egna klädesplagg. Det kan vara en topp, kjol eller klänning - spelar ingen roll, du väljer tyg färg och allt själv! Deras utbud på tyg är inte så stor, men det duger. Kanske något för den som inte hittat sin klänning till studenten än? ;)


Denna har jag designat och den kostar 60 pund (dvs runt 700 spänn) Kostnaden kan variera mycket beroende på vilket tyg du väljer (jag valde silke till denna klänning) Det är faktiskt as kul att bara sitta och klicka lite, man behöver inte köpa den direkt :)

three layer cake.



Tänk så fint att ha småsmå tårtbitar i håret?

Besök PetitPlat etsyshop! Ååå vad jag älskar Etsy.



Matchande skor! Finns på asos.com

glass.



Jag var så ledsen när jag fick reda på att Lejonet och Björnen har gått i konkurs. (Jag är fortfarande ledsen för det) Så jag tröstade mig med en Ben&Jerry Chunky Monkey eftersom jag älskade Lejonet och Björnens Bananchoklad så mycket. Men vet ni vad? Ben&Jerry gjorde mig så besviken! Glassen smakade inte ens riktig banan! Jag fick tvinga i mig hela glassen eftersom Alex vägrade hjälpa mig äta upp den. L&B Bananchokladen var ljuvlig god med ÄKTA banansmak och jag saknar den verkligen. Numera finns L&B bara att köpa i deras butik i Göteborg. Jag ska definitiv besöka glassbutiken nästa gång jag är i Göteborg...

För övrigt har jag hittat Ottos havtornsglass på AG:s Favör. Ska köpa den snarast för att återskapa minnen om den var verkligen så god som jag minns den.. :)



Glassiären i Karlskrona!!!!!

fur.

Find out more about Armani on peta.org.


Jag blev nästan blank i huvudet när jag tittade klart klippet. Det bara stod still. Jag fattar inte. Hur kan man inte känna sympati för detta?

För några månader sen läste jag en artikel om Blondinbella och fick reda på att hon köpte en kaninpäls för 10 000 kronor bara för att "den håller längre och att hennes barn eller barnbarn kan ärva den senare" WHAAT?! Ja ja, sen kommer det väl såna kommentarer som "men har du tänkt på alla kossor och grisar som blir slaktade för att du ska kunna äta Big Mac and shit" JA, men en ko kan ge mat till ett helt fotbollslag medan det krävs 40 kaniner för att göra en pälskappa.

Anyways. Jag har lite svårt för detta.

Jag säger inte nej till att äta tofu på halvtid. Men däremot kan jag inte skippa köttet helt.. jag måste tillfredsställa mina smaklökar.

RSS 2.0