My Sassy Girl - The US version.



Wo yao si le (OMG in mandarin) Biopremiär för den amerikanska My sassy Girl. Shiet, de amerikaniserar alla bra asiatiska filmer ju! Jag lovar; The Ring, Shutter, The Eye, Dark Water och nu.. My Sassy Girl. Jag har sett både asiatiska och amerikanska versioner av filmerna, och jag måste säga, oftast är den asiatiska versionen bättre. Trust me, inget slår originalet. Och jag slår vad om att den amerikanska My Sassy Girl kommer att bli en flopp, se bara på trailern! No korean charm at all, just another lame american-romantic-comedy. 

RUSSELL PETERS !!



Han ska komma till Skandinavien!!! I GOTTA GOOOO! Han ska göra standup-shows i Oslo (han ska göra en extra show för den första är redan slutsåld!!), Stockholm och Malmö. (MAAAAALMÖÖÖÖÖÖ yes yes!) MEN han ska uppträda i en nattklubb och det är 20 års gräns. NOOOOOOOO! Jag ska för fasicken ringa dit och fråga om det går att släppa in mig (hallå, jag är åtminstone 18!) 

Japanese hairstyles


Hittade en fantastisk hemsida med olika frisyrer. Perfekt när man är helt clueless som jag (måste måste mååååste klippa mig snart!) Lite synd att sidan är på japanska och man fattar inte ett skit, men vad gör det? Så länge det finns bilder kan man förstå ju ;) Varsågod och clicka.

Random favorite stuff


1. Lock till objektivet. 2. Depend chockrosa nagellack. 3. Nintendo DS Lite. 4. NARS blush. 5. Nokia 7900 Prism. 6. Benefit Dr. Feel Good. 7. Shu Uemura eyelash curler. 8. Slips-halsband från Schweiz. 9. Miss sixty scarf

desire..

Hittade en ganska intressant hemsida om lust och åtrå. Check it out ;)


flickr.com

En tanke angående bloggvärlden..

Bjooti skrev något riktigt vettigt som bör uppmärksammas. Speciellt bland unga bloggare. Snorungar som tror att det är okey att förnedra någon bara för att man sitter bakom en skärm. Jävla ungar som inte vet vad ordet "respekt" betyder. Dagens ungdomar alltså.. 

My letter to Hip Hop - Bridget Gray

Hörde denna dikt på Din Gata. Tyckte att den var så bra. Lyssna om du har tid. 



jordgubbstarte och cream puffs

Jag bakade en jordgubbstarte förra veckan. Den blev rikitig lyckad! Jag brukade baka den för två år sen och Hung var visst en fan såå.. jag var bara tvungen att baka den igen :) Så här såg den ut:


foto: Cam Tu Nguyen



Idag ville jag testa på något nytt och det blev... cream puffs! Jag var såååå sugen att baka när jag såg huvudrollen i Absolute Boyfriend baka en sådan kaka. Hittade en amerikansk recept och resultatet blev så här!



foto: Cam Tu Nguyen

Har inte smakat på den än.. Men hoppas att den är lika god som den ser ut :D

lustigt..


Egentligen borde jag sova. Men nu är det försent att somna om och sen vakna upp för att jobba. Igår trodde jag att jag skulle vara duktig och lägga mig tidigt.. vilket jag gjorde, men det tog en jädrans lång tid innan jag somnade in. Idag, tänkte jag också vara duktig vaknade kl. 6 för att börja jobba kl 7. Men under tiden jag borstade tänderna märkte jag att mamma och kusinen inte ha vaknat än, varför ska jag komma till jobbet så tidigt då tänkte jag? Så vad gjorde jag? Jag gick och satte mig framför datorn. MEN, tror inte att jag sitter här och göra strunt grejer (ok förutom detta blogginlägget) Jag har faktiskt sealed an envelope :) och tror det eller inte, till en youtuber som jag har ingen aning vem det är. Denna person bor i Frankrike och har visserligen sett min före detta mobil (som jag lade upp på youtube) och frågade om jag kunde få tag på klistermärken åt denne. Jag tog faktiskt tid på mig och gick till Lagerhaus i Malmö bara för att köpa dessa klistermärken till denna person. Det kändes kul. Kändes bra. Tänk om någon var så snäll och gjorde samma sak för mig..

..okey, delvis varför jag gjorde detta var också att jag gillar skicka brev till folk :) Någon som vill brevväxla med mig?



East vs West

En tysk har gjort en bok med ikoner som visar hur olika väst och öst kulturer är. Ganska rolig och intressant faktiskt. (OBS, detta är tysk och kinesisk kultur som gäller.. men tysk och svensk kultur skiljer inte så mkt ändå väl?) Blått för väst och Rött för öst (typiskt att det ska vara politiskt symbolik över det hela också)


Åsikter

Västlänningar går rak på sak medan asiater pratar runt och runt för att komma till saken.

Levnadssätt

För västlänningar är det individen som gäller, medan för asiater står släkt och vänner nära.

Punktlighet

Detta stämmer bra. Asiater är mer flexibla med tiden.

Kontakter

Alla asiater känner varandra mer eller mindre. Typ att antingen är hon kusin med min bästa väns pojkvän som är son till farbrodern som bor granne med min farmor som känner Hu jintaos halvbror som har en sonson som bor 30 km från mig eller såå är man släkt med alla :)

Missnöje

Asiater visar inga äkta känslor med ansiktet. Man ska lyssna på vad de säger, inte titta på deras ansiktsuttryck.

Stå i kö

Att stå i led existerar inte hos asiater.

Syn på sig själv

Västlänningar har stoora ego medan asiater ser sig själv ganska liten.

Ute på gatorna på en söndag

Sant. Dött på söndagar här i Väst.

På fest

Grupperingar på väst-fester medan alla samlas i en ring på asiat-fester. Stämmer bra.

Restauranger

ALLTID högljudd på asiatiska restauranger.

Magvärk

Tyskar tror på att man kan bota magvärk med Coca Cola, medan kineser tycker te är mer trovärdigt.

På resa

Sightseeing med enbart ögonen för västlänningar. En kamera har varenda asiat i världen, mer avancerade kameror för japaner.

Syn på skönhet

Västlänningar ääälskar att få färg på sin hud. Asiater hatar solen och vill vara bleka.

Hantera problem

Västlänningar tar upp problemmet och går rak på sak. Medan asiater går helst runt problemmet.

Dagliga måltider

En varmrätt om dagen och resten kallrätter för västlänningen. För asiater existerar inte kallrätter (förutom sallad och sånt) Pho till frukost, banh canh till lunch och bun bo hue till middag :)

Transport

Dåtid och nutid. Nu skaffar alla bilar i Kina och västlänningar cyklar hellre för miljöns skull.

Pensionärernas liv

Västlänningar hamnar på ålderdomshem medan asiater blir omhändertagna av sina barn.

Dusch-tid

Asiater föredrar att duscha innan de sover, medan västlänningar duschar på morgonen. Varför är det så kan man undra..

Väder

Asiater uppskattar alla väder :)

Syn på chefen

The Boss is THE BOSS för asiater. I väst är alla jämlika.. nästan

Mat-trend

Sushi är lyxmat för västlänningar, medan beef steak är glamourös i öst.

Syn på barnet

Barnet är alltid i centrum för asiater.

Nya/främmande saker

Asiater är inte rädd för främmande saker. Fråga bara min mamma som håll i en duva och visade mig när jag satt vid datorn.

Syn på varandras kulturer

Stämmer bra :)


Jag har faktiskt lite av både väst och öst kulturerna. Vad är du? Mest öst eller väst?

time to put on your face!

Jag har fått en del kommentarer om att jag är ganska "tjejig" av mig. Ganska lustigt, för jag är väl en tjej? Men de syftar huvudsakligen på sminket jag hade i mina neccessärer. "Åååh vad mycket smink du haaar" - Hell no säger jag. Det är ingenting jämfört med detta . . .










Thanks Musings of a Muse.com !

Joy of life

Min enda lediga vecka är snart över. Det har varit en fullbokad vecka med mycket skooooj. Hela veckan har i princip spenderats i Skåne/Blekinge. Först till Åstorp, Helsingborg och sen vidare till Karlskrona, Kristianstad, Åhus och sist men inte minst Malmö. En liten mini-trip med full av skratt, nya människor och nostalgi.

Saker värt att nämnas:
  • Att åka nattbuss hem från Helsingborg till Åstorp är inte alltid det roligaste med tanke på fulla människor och ont om sittplatser..
  • Helsingborgfestival-traditionen måste brytas. Seriöst, samma gamla vanliga vaaaaaaarje år?
  • Karlskrona - vacker! Men främst, de har en glassbar med himmelskt god glass. Glassiären lägg namnet i minnet. Där MÅSTE ni besöka ifall ni åker förbi Karlskrona någon gång. Hembakade våfflor, generösa kulor, tusen smaker att välja på, mjukglass med äkta smak.. behöver jag säga något mer?
  • Åhus .. två ord: strand och glass! Sanden på stranden var fin och mjuuuk (vattnet däremot är inte så kul) och glassen från Åhus får man ju inte missa. Vi valde att äta Ottos glass och Wai har upptäckt att Havtornsglassen var gudomlig god. Sedan dess har han sökt efter allt med havtornssmak... men inget slår smaken på glassen :)
  • Kristianstad + Högskola + Campus = Utbytesstudenter från Kina! Chinatown på campus for sure. Trevliga och vissa mindre trevliga kinesiska studenter som man har fått lära känna och det är alltid ett sant nöje.
  • Att man kan skratta så mycket bara genom att kolla på några youtube-clips. Allt blir så genast roligare när man är bekväm bland sina nära och kära.
  • Batman - The Dark Knight. Suverän. Lite synd att jag var lite trött under filmen.
  • Danny - Alexs nephew.. Så underbart att se honom le. Han har världens gulligaste och roligaste leende. Tänk dig ett leende som ser ut som ett litet U på hans minimala ansikte, med noll tänder och en liten smilegrop på hans högra kind. 
  • Alexs hjärna har registerat alla lyrics från Ushers nya album. Bara säg en låt, tryck play och han kommer garanterat sjunga den för dig :)


THE ice cream from Karlskrona!

RSS 2.0