hemligheten bakom söta asiatiska flickor..

image91
Angela Baby - it-modellen i Hongkong (tror hon har lite tysk blod i sig också)



Har ni någon gång funderat över "hur fasen lyckas de asiatiska flickorna se så extremt söta ut?" Och då menar jag de kändisarna i Asien så som Japan, Sydkorea och Taiwan. Men det finns ett mönster hur de ska se ut. Okey, för att göra detta till ett mer dokumentärt inslag ska jag punkta upp alla dessa faktorer.

  • Blek Hy. Okey, undantag för en del japansk flickor (ganguro - sett såna japanska flickor med blont hår, riktig mörk solbränna och blek smink?) Men rent allmänt ska det vara blekt porslinhy. Sällan man ser stora porer hos de asiatiska kändisarna.
  • Långt färgat hår. Oftast brunt eller blont. Helst ska det vara vågigt hår också. En riktig trend därborta som har hållit jättelänge.
  • Stora ögon. No matter what, detta är något man måste ha "för att vara vacker" i Asien (förutom den höga näsan också). Flickor och kvinnor lägger stora summor pengar på kosmetika (även kirurgiska) som gör så att deras ögon ser större ut. Mest hypade pryl är nog ögonlockstejpen eller så kallad double-eyelid-tape. Att ha dubbla ögonlock anses som fint i Asien och många skaffar dessa tejp för att slippa göra kirurgiska ingrepp (t o m min mamma har fixat sina ögonlock!) Men skillnaden blir faktiskt jättestor och man får faktiskt större öppna ögon.
    • En annan sak hypad grej är circle lens. Dessa färgade linser är större och får pupillerna att se större ut. And guess what? Det är vetenskapligt bevisat (bevist och bevisat, det har gjorts experimenter inom detta område iaf) att större pupiller anses mer attraktivt. Även om du ser någon som du tycker om blir dina pupiller större. Det är bara så vi fungerar, med större pupiller blir vi mer attraktiva helt enkelt.

image92
image93



Här nedan har vi en video där en tjej "förvandlar sig själv till en typisk söt asiatisk tjej" Jag måste säga att denna video är ganska fascinerande.


Pro Markers

Jag saknar allt ritande som jag sysselsatte mig innan internet kom in i mitt liv (vilket var kanske liiite för tidigt, but hey som resultat är jag lite utbildad inom webdesign and shit eller med andra ord - en nörd) Änywäy.. Jag kom på att jag ska börja teckna och rita igen. Jag har tröttnat på blyertspennor, de är sköna att skugga och så men alldeles för messy. Jag vågar inte ens tänka på kol! Tycker inte om när det blir kladdigt och att man inte kan röra vid teckningen utan att det smetar ut (okey, det finns faktiskt spray till sånt men - palla?) Så jag har bestämt mig, jag ska måla med tusch eller fiberpennor!  Och då har jag googlat lite och hittat dessa söta pennor. Pro Markers. Fast egentligen vill jag ha Tria Markers från samma märke men de är alldeles för dyra (50 kr för en penna, tänk dig alla färger man behöver?!) Men Pro Markers verkar jättesköna ändå. De har en bred kundgrupp från mangatecknare till scrapbook:are och designers. Perfekt! Jag ska kanske börja teckna manga också? hihii

image88image89
Dessa alkoholbaserade pennor finns i 92 färger och har två spetsar. Till skillnad från Tria Marker så har Tria tre stycken olika spetsar som kan kan välja och färgen är påfyllbar (och dessutom är designen på pennan snyggare). Tria Marker används främst av pros och det kan vara allt från arkitekter till kläddesigners. Men det får jag tänka på senare när jag har blivit en "riktig designer" av något slag :)

Så här kan teckningar se ut när man målar med Pro Markers..

image90

Okey, denna är kanske lite Photoshopad också men.. you got the idea? Denna är av en frilansare, Christian Ward, han gör en hel del snygga illustrationer.

Minox Leica

Ack vilken gullig liten pryl. Såg den när jag var på Media Markt i Växjö. En full fungerande digitalkamera med upp till 5 mpx, cardslot för SD och 32mb internminne. Utsidan ser exakt ut som Leica M3 som tillverkades på 1950-talet. Tänk så underbart kul det skulle va att ta fram den på fester och folk tror att det är en leksak :D haha..

image85
Finns att köpa på swefo.se för 2295 kr

Ganska gammal kamera egentligen, kom ut 2006. Men jag vill ändå fortf ha min Canon..

V Magazine

Såg nyss på nitrolicious.com att V magazine ska lansera sina tidningar på nätet. Brilliant, och så får man läsa det senaste numret Spring 2008 gratis (dessutom fungerar det uuutmärkt, hög upplösning och allt)! Welcome to high fashion baby.

image84
(gammalt cover)


Oh, jag vann!

Fy vad roligt! :D Jag vann Bar O'd Mars dofttävling.

"Tävlingens vinnare!
Japp, då var det klart. Tävlingen om ett valfritt doftstift från Crazylibellule and the poppies är avgjord. Vinnaren är utsedd av DaBoss. Bossarnas Boss ...Capo di tutti Capi. Hon sa att det var klockrent, det kan bara bli den här! Vinnaren heter "Cam" ....

Mitt allra första doftminne måste vara när jag var i Vietnam för första gången. Jag var då fyra och har aldrig varit i mitt hemland förr. Den tunga varma luften och den starka lukten av hett asfalt sitter länge i mitt minne. Det kändes som jag klev in i en helt annan värld. En värld som jag kommer ursprungligen från, men ändå är det så främmande för mig.

Klockrent ...back to the Roots. GRATTIS på dig, jag skickar dig ett mail nu!"

image82
Det blev en "Le Baiser" (The Kiss)

Jag har faktiskt redan ett sådant doftstift, fast en "Ananas Imperial". De är skit bra! Kanske inte sitter lika bra som vanlig parfym, men de är grymt praktiska! Jättesmiidgt att ha i väskan utan att oroa sig att parfymen läcker ut.

Prickade in denna väska på hemsidan också..

image83
Malababa / Art Deco - lammskinn och handgjord för 1500 riksdaler (REA-pris)


Bar O'd Mar har så trevlig personal också. Skickade ett mail till kundservice och de var übersnabba, snällt att skicka extra bilder på väskan också.. Det kallar jag för service! :D

Ivanka Trump

Åh. Såg Donald Trumps dotter på Oprah idag. Tänkte direkt på vad jag och Alex snackade om för nån vecka sen. Att det var svårt att komma på några snygga smarta framgångsrika blondiner. Där har vi fel. Ivanka borde vara alla småflickors idol - och inte Paris Hilton! Inte nog att hon är smart (hon jobbar med fastigheter för sin far, men även skapat en egen smyckekollektion) hon är så vacker också (Thank God att hon har kvinnliga former och inte är som alla andra hollywood-anoretiker)! Ja se så förstår ni.. Jag kunde inte sluta titta på henne i Oprah-showen.


image72image73image74image76image75image77image78image79image81

Snälla Paris Hiltion, gå och släng dej i väggen :P

solbrillor?

Jag behöver ett par nuuu.. och helst ett par aviators.

image71
SoVintage - faan bara 3st i lager, ska jag eller inte?!

miss my computer..

Konstigt nog har jag inte saknat min dator förrän nu de senaste dagarna? Och den har varit död i snart två månader! Fattar itne att jag har kunnat överleva genom att sitta vid brorsans och mommies dator. Saknar verkligen Photoshop, Dreamweaver, min ritplatta, mitt skräp som musik och bilder.. Egentligen är det faktiskt ingen större skada på min dator, allt den behöver är en ny fläkt.. och en sådan kostar väl max 100 spänn och tar 10 min att sätta in :D Jag vet, jag är så lat.

Änywäääy. Vårt UF-företag ska avvecklas snart och jag behöver uppdatera hemsidan. Och det är liiite jobbigt utan Dreamweaver, men det ska jag nog lösa. Får väla göra det på det old-school sättet som jag höll på med ett par år tillbaka.

Jag är ganska low i mitt humör de senaste dagarna också.. Mina ögon har blivit svullna IGEN -_- Jag tror det är för att jag inte var tillräckligt noga med sminkborttagningen när jag var i Malmö. Jag måste verkligen skaffa riktig bra sminkborttagning, och helst ska den vara praktiskt! Jag brukar använda Clearasil Cleansing wipes, men denna Malmö-tripp glömde jag faktiskt att ta med den :( Ska lämna kvar ett helt paket hemma hos Alex nästa gång så jag har reserv :P

En annan sak är också studenten.. Får panik bara av att tänka på det. OMG! -_- Andas uuut.. Andas iiin..


David Sides - the HipHop/RnB pianist (jag har till och med en av hans låtar som ringsignal!)

Icecream Pops!

Jag har bakat lite.. och så här ser dom ut ! :D

image68
Visst ser de ut som glass? hihii.. Men det är faktiskt "kladdkaka" klädd i vit och mjölkchoklad + lite strössel.

Det tog en jädrans lång tid att göra dessa, massa pilljobb.. men de blev faktiskt väldigt fina :D


Och så dessa har jag gjort till Alex :D han ska få de när jag ska ner till Malmö imorn. (på baksidan av glassarna står det "20 ÅR" ) Hoppas de inte blir mosade när jag åker tåg ner..


Heepp, ska plugga lite nu.. laater.


Uppdatering - Jag har smakat på en nu och damn vad gott det var! Ska nog göra fler sånna i framtiden :) Jag tror jag har funnit min nya hobby..

Cupcake Pops!

image67
Bakerella - Behöver jag säga något mer? Jag ska baka dessa söta grejsimojser!!

Alex fyller år snaaart...

Omg. Min lilla älskling ska redan fylla 20 ! Can't believe it.. Om sex dagar fyller han år och jag har förbrett lite grejer till honom :) men det är alltid lika svårt att hitta något -_-

Som när han fyllde 18 skulle jag baka en tårta och det gick åt heelvete.. Men i år ska jag nog inte baka en tårta, ska istället baka något gulligt (helst gott också), jag har ju ändå några dagar på mig att öva?

Men nåt i den här stilen kanske?

O'Holy Sweet

De är så himla fina och söta! Egentligen skulle jag förstöra hans "diet" om jag ger honom dessa kakor.. men det skiter jag fullständigt i :P han får fan äta upp allt jag gör till honom ! :D

studentklänning och Chris Brown

Råkade surfa in på Lamilla.se och hittade fantastiska klänningar! Tyvärr har jag inte råd att köpa någon av de klänningarna just nu. Men funderar starkt på att inskaffa en :) Jag älskar spets och dessa design är så unika. De skulle passa utmärkt som studentklänning. Lamilla, lägg namnet i minnet!

image63


Och så har jag verkligen missbrukat två låtar de senaste dagarna.. Forever av Chris Brown och I can't win av Usher... ser illa ut för mig, för jag slår vad om att Forever kommer pumpas ut mkt ur högtalarna på alla disco under sommaren.. Man måste vara lite försiktig med hitlåtar :P finns alltid en hög risk att de blir uttjatade

Varsågod och njut nu.. för du lär plågas av den senare!


Ciao!

vårkänslor..

image58image59
Shiseido

Ååå härligt väder! Känner verkligen att våren är här. Läste nyss på Sublimt och där skrev hon om Shiseido Base Mascara! Hon gav den toppbetyg och jag håller verkligen med henne. Jag vet inte hur många ggr jag har fått lida för att mina ögon är alldeles för känsliga och att mina ögonfransar är envist raka och tråkiga. Men nu kommer jag aldrig vara utan denna produkt, det kan jag svära på ! Basmascaran och fransböjaren från samma märke. Hurray för vackra fransar!


image60
Vad vore vår utan körsbärsblom? När jag ska gifta mig vill jag absolut gifta mig under våren. :)

image61
TeenVouge / Promnight - Bara för att den är så pastellig och fin.

image62
Och så vill jag lära mig göra såna hära fina buketter!

färgglada David LaChapelle!

Woah. Denna fotograf är underbart galen. Han har fotograferat de flesta kändisar och hans bilder är insane på ett inspirerande sätt. Skulle vilja ha nån av hans böcker i min bokhylla. Den "Artists and Prostitutes" verkar jättespännande, men tyvärr är den aaaasdyyyyr eftersom det är en begränsad upplaga på 2500 st bara. LaChapelle har utställning i Stockholm den 12 April och den skulle jag vilja gå på! Synd att jag bor lite för långt bort :(


David LaChapelle för H&M (how come har jag inte sett denna reklam i Sverige?)


image53

image54

image55

image56

http://www.myspace.com/davidlachapellestudio
http://www.davidlachapelle.com/


Marié Digby


Hennes röst är så smoooth. Tydligen blev hon känd genom sin cover av Rihannas Umbrella på Youtube. Hon släppte nyss sitt debutalbum Unfold och den kommer nog förmodligen spelas mkt på min mp3spelare (har lyssnat för mkt på Michael Jacksons nylanserade Thriller album haha) By the way, hon är halv japansk och halv amerikan, itne konstig hon är så söt huh?

emos i Mexico?



Hmm.. emos är inte särskilt uppskattade i Mexico.

skiss från mitt skissblock

image52
ganska gammalt skiss (haha det dära med Roxburg Guys har Hung skrivit på för att han ville jag skulle söka upp dem på Youtube)

old memories - Barndomen

image47
Naaw.. matchande sailor outfits och söta leksakshundar.

image48
Vid bananbron. Härlig somrig bild.

image49
Vid Mariakyrkan i Katrineholm. Ja, vi gick faktiskt i söndagsskolan då.

image50
Hemma hos auntie Nguyet. De har fortf denna bild vid deras skrivbord. Största delen av mina barndomsminnen finns här. Men deras hund Jojo (labradoren) är tyvärr död :(

image51
Long med trendiga geekbrillor. (Fan att han inte är lika gullig längre)

old memories - Frankrike

Leker lite med scannern, tänkte lägga in lite bilder från våra fotoalbum hemma. Varsågood och tittaaa.

image43
Slottbesök - Paris (2004 tror jag)

image44
Slottbesök - Paris (Long försöker göra reklam för fransk chips)

image45
Versailles - Paris (Diviga Long ska alltid posa)

image46
Slottbesök - Paris (Jag kan verkligen komma ihåg vilket slott det var! Tror Napoleons? Jag minns iaf att vi stack och åt crêpes senare haha)

goda nyheter ..

Dag-X mässan i Växjö var aaaaskul ! Det var otroligt krävande och jobbigt på samma gång men det var värt. Vår monter såg väldig mysig ut och det var precis så vi hade tänkt oss. Kanske lite synd att inte många förstod vår lilla koncept, men många gillar våra modeller iaf :) Vi kom 2:a på Bäst Webbplats och vi är väldigt nöjda med det (lite stolt var man också när majoriteten av de nominerade var killar). Kunde inte ha gått bättre förutom att Ida fick ont i fötterna och jag tappade rösten. Idag kom Smålänningen till skolan och fotade lite på oss UF-are. Sunnerbogymnasiet vann Årets Skola och Delikatessknytet UF (tjejerna från min parallellklass) vann Bästa Logotyp och Mässmonter. De har verkligen varit jätteduktiga och de förtjänar det verkligen :)


image42

Vill även tacka Hung och Sandy som har varit så gulliga och hjälpsamma. Vi skulle inte ha klarat det utan er :) Ni fick iaf biobiljetterna som vi vann! :D hihii

RSS 2.0