19.



Idag fyller denna ankan 19 år. No longer freshmeat.

Musikhjälpen.


KLICK!


Imorgon ska Ehsan (min favvo programledare på radiokanalen Din Gata 100,6), Kitty (från BigBrother remember?) och Henrik (gaydude men annars vet jag inte mkt om honom) tillsammans sitta i ett glashus mitt på Gustav Adolfs torget (Malmö) i 6 dagar utan mat (de får endast dricka vätska). Det här ska sändas på radio, tv och webben dygnet runt och deras mål är att samla in pengar till flyktingar runt om i världen.




Jag tycker detta är en urbra idé och jag kommer definitiv stödja projektet. Mina föräldrar har också varit flyktingar en gång i tiden och jag vet att de har varit med om en hel del. Så varför inte hjälpa andra som går igenom precis samma sak just nu?

Man skänker pengar genom att :
  • kika förbi glashuset och lägga pengar i bössorna
  • önska en låt via sms, mms eller mail (kostar 50 kr och det går oavkortat till Radiohjälpen)
  • betala på kontot 90 1950-6
  • tävla om saker, kostar 10 kr per samtal




Önska en låt genom att skicka ett SMS eller MMS där du skriver vilken låt som du önskar. Efter låten skriver du ja om vi får ringa upp dig i sändning.  MMS-bilder som du skickar kan vi visa på webben och i TV. Glöm inte att skriva vad bilden föreställer.

Exempel: artist låt ja.
Varje SMS/MMS kostar 50 kr (+ ev. trafikavgifter).

Skriv gärna varför du önskar just den låten du önskar!





BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD.

baby dior.



Alexs systerson fyllde 1 år förra veckan och jag tänkte ge denna söta nappflaska till honom. Men sen visade det sig att lilla Danny har slutat använda nappflaska för länge sen och han är så duktig att han dricker med sugrör nu! Damnit, vad ungar växer upp så fort :( Och nu måste jag skicka tillbaka flaskan -_- och komma på något annat som jag kan köpa till honom.

recept: jordgubbstarte.

Jag kom ihåg att jag satt och letade efter recept på tartletter i bibblan och då hittade jag denna! (Jag och Alex köpte hem tartletter från en liten konditori i Malmö och jag blev inspirerad.) Dock är det inte recept på tartletter, men det i grund och botten är det i princip samma sak (förutom att tartletter är portion-stora och tarte är en stor "paj"). Den är väldig enkel att göra, men man skall helst ha tålamod och gott om tid. So here it is!




Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gr smör
1 msk iskallt vatten

Vaniljkräm:
3 dl kaffegrädde
3 äggulor
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljtång el. 1 msk vaniljsocker

Garnering:
2 tsk gelatinpulver el. 3 gelatinblad
2 dl cider
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1 kg jordgubbar eller valfri frukt


  1. Hacka samman mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt den vila i 20 min.
  2. Blanda kaffegrädde, äggulor, socker och potatismjöl till krämen i en kastrull. Dela vaniljtången på mitten och skrapa ner kornen i kastrullen tillsammans med resterna av vaniljtången. Låt krämen sjuda under omrörning tills den tjocknar, 2-3 min. Låt kallna.
  3. Kavla ut degen och klä en veckad pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Nagga degbottnen och klä den invändigt med aluminium folie, så att degen stannar kvar på kanterna. Grädda i 200 grader i 20-25 min.
  4. Låt gelatinpulvret ligga i blöt i cidern 5-10 min. Tillsätt vatten och socker och koka upp gelén. Låt den stå kallt tills den blir trögflytande.
  5. Dela jordgubbarna i halvor. Fyll pajskalet med krämen och täck den med jordgubbarna. Skeda över den stelnande gelén. Låt tarten stå kallt tills den ska serveras.


Tips:
  • Du kan köpa färdigt vaniljkräm om du inte orkar göra själv.
  • Lägg gelén i frysen i tio min och kolla ofta. Så fort du ser att den börjar bli tjock kan du ta ut den (om du har den i frysen/kylen för länge stelnar det och resultatet blir att du inte får en jämn yta över jordgubbarna)


Ha en kul bakning :)

127 timmar.

127 timmar av överbevakning.
127 timmar av live update.
127 timmar av nonsense.
127 timmar av trams och flum.
127 timmar av arbetslöshet.
127 timmar av Alex.
127 hours in the true name of Skype.


127 timmar av ingenting är ju lika med ingenting?

You see, det är sånt jag gör på dagarna. "Wetcamma" med Alex. haha.. (inga snuskiga tankar aaaight?) Vi har slutat ringa varandra helt (även då vägrade vi lägga på när vi sover, i know - weirdos) och Skype har varit ständigt på sen jag skaffade min Pro. Men denna gång slog det rekord. Vi hade konstant connection i 5,2 dygn. Okey, det är inte så att vi sitter och kollar på varandra i fem dygn, men vi kunde se och höra varandra när vi ville. Aja, så är det när två arbetslösa har ett långdistans förhållande - man blir loco helt enkelt. Loco of looooove.. haha ieu, så sleazy.




I see you.. Vi leker mini Big Brother.

RSS 2.0